Ekonomikrisen drabbar mangautgivningen

En hel del av mangasererna som kommer ut på svenska kommer att läggas ned. Här kommer en liten överblick på vad som drabbas och inte.

Skip Beat 6 kommer att ges ut med läggs serien.Den 13:nde delen av xxxHolic verkar tyvärr vara sista delen som trycks på svenska. DNAngel 12 och Neon Genesis Evangelion 11 kommer aldrig att översättas. Skandal tycker jag angående Neon Genesis Evangelion.

Tack och lov kommer Bleach, Yu Gi Oh, Fullmetal Alchemist och Shaman King att fortsätta ges ut under hela 2009, men avslutas dessvärre sedan. Sista delen av tidningen Shojo Stars kommer ut i september. One Piece och Naruto kommer dock fortsätta ges ut även i framtiden. 

Inu Yasha 42 och Oh My Goddess 13 blir sista som översätts till svenska. Även Wahlströms ser det ut att vara jobbigt för, och även om de är dåliga på att ge klara besked verkar det som om Yotsuba&! och Rebirth är helt nedlagda vid det här laget.

Det är synd att ofärdiga mangaserier läggs ned. Men det har funnits för många likartade mangaserier på svenska. Målgruppen räcker inte till.

Kommentarer
Postat av: Håkan / Wakuran

Goddamn. NGE och DNAngel är några av mina favoritserier bland svensk manga.



Kommer NGE åtminstone översättas till något annat europeiskt språk?

2009-06-26 @ 22:11:16
Postat av: Håkan / Wakuran

Goddamn. DNAngel och NGE är några av mina favoritmanga på svenska. Kommer de iallafall komma ut på något annat europeiskt språk?

2009-06-26 @ 22:32:25
Postat av: Mangabibliotekarien

NGE ska finnas på engelska om jag inte är helt ute och cyklar.

2009-06-27 @ 07:50:42
Postat av: Thai

Mycket tråkigt tycker jag. Det är inte direkt småserier som läggs ned och många lär nog vara besvikna över att titta efter (inköps)alternativ av samma serier på annat håll. Man får hoppas att förlagen återupptar utgivningarna igen när vi kommer ur krisen... i det fall det skulle hända.



NGE finns förövrigt på engelska, den ges ut av Viz Media i amerika.

2009-06-27 @ 09:51:02
URL: http://thaiswebb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0