Trinity Blood av Sunao Yoshida, Kentaro Yasui & Kiyo Kyujo



Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Sunao Yoshida är en i Japan populär författare av ungdomsromaner. Hans största succé är vampyrsviten Trinity Blood. Romanserien innehöll då illustrationer av Thores Shibamoto. Populariteten ledde till att Trinity Blood adapterades till både manga och animé. Dessvärre dog Sunao Yoshida 2004. Hans gode vän Kentaro Yasui (som tidigare haft ett finger med i spelet i Ragnarök) avslutade romansviten i hans ställe. Tillsammans med mangatecknaren Kiyo Kyujo tog dom sig an att adaptera romanerna till manga. Både manga- och animéversionerna har blivit populära och omtyckta.

Trinity Blood utspelar sig i en nära framtid där Armageddon redan inträffat vilket lett till att den mytomspunna "Andra månen" uppkommit. Detta har i sin tur lett till att ett krig mellan vampyrer och människor har tagit sin början. Mangan handlar även om nunnan Esther. Hon råkar på Abel Nightroad, en präst från Vatikanen utsänd för att slåss mot vampyrer. Duon beslutar sig för att bekämpa vampyrledaren Gyula.

Jag har än så länge inte sett animén eller läst någon av ungdomsromanerna. Så det kan tänka sig att dom är läs/sevärda. Mangan är det bara bitvis. Teckningarna är av gediget mangahantverk utan att vara speciella. Manuset lyckas heller inte uppbringa någon större originalitet. Krig mellan människor och någon typ av sagoväsen är ett vanligt tema, inte bara inom manga utan inom serier och film i allmännhet. Därför tycker jag mig ha läst detta förut, och då blir Trinity Blood ganska ljummen i jämförelse med annat.

Det bör också nämnas att Trinity Blood är en mycket våldsam manga. Jag undrar om originalromanerna är lika våldsamma. För det här är så pass våldsamt att den primära målgruppen blir från 16 år och uppåt.

Trinity Blood är komplett i 11 volymer. Mangan underhåller i brist på annat men saknar originalitet och det är "lilla extra". Den är förvisso inte usel men rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0