Zombie Powder av Tite KuboTite Kubo (som egentligen heter Noriaki Kubo) är mest känd för sin succémanga Bleach. Men hans första "riktiga" serie var Zombie Powder. Den lades dock ner efter 4 volymer och har alltså inget "riktigt" slut. Men Tite Kubo kom tillbaka med bravur efter den lite snöpliga starten på hans karriär. Bleach är en av världens mest lästa mangaserier någonsin. Tack vare den publiciteten har Zombie Powder blivit ganska uppmärksammad i bland annat USA, och har sålt riktigt väl. Många tror också att den mangan är en ny. Det är den alltså inte utan utkom före Bleach.

Zombie Powder handlar om Elwood, vars liv förändras den dag han träffar Gamma Akutabi. Gamma slåss med en motorsåg och kan fånga kulor med sin metallhand. Elwood vill återuppväcka sin döda syster och hoppas att Gamma ska kunna hjälpa honom. Tillsammans ger de sig ut på jakt efter det märkliga zombiepulver som kan väcka de döda till liv och göra de levande odödliga.
   
Zombie Powder var mer eller mindre en flopp i Japan. Jag kan förstå varför. Den når inte ända fram. Det är en häftig västerninspirerad framtidsvärld med sympatiska (anti-)hjältar. Manuset räcker dock inte till och det blir alldeles för mycket slagsmål. Tite Kubo visade som sagt vart skåpet ska stå med Bleach. Här är han dock ännu en osäker berättare som inte rikigt får till det. Visst, Zombie Powder är absolut inte urusel och viss underhållning ger den. Den är också relativt vältecknad. Men den är inte tillräckligt bra för att det ska vara värt att köpa in en oavslutat serie.

Se också SF-bokhandelns hemsida.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0