The Legend of Mother Sarah: Tunnel Town av Katshiro Otomo

image195

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Katshiro Otomo anses idag vara en legend inom manga och animé. Detta faktum är mer eller mindre baserat på hans mest kända verk Akira. Men han har andra strängar på sin lyra och har skapat fler serier. The Legend of Mother Sarah är ett exempel på detta.

Mangan utspelar sig i en nära framtid där planeten jorden är en karg och förgiftad planet. De flesta av människorna bor på olika rymdkolonier. En av dessa kolonier råkade ut för en terrorist-attack och tvingas i exil på planeten jorden. Under attacken separerades Sarah från sina barn. Nu är hon ständigt på resande fot tills hon finner sina barn. Då och då träffar hon andra människor och hjälper dessa. I denna del, Tunnel Town, råkar hon ut för ondsinta och giriga militärer som styr en liten koloni med järnhand.

Det är lite kul att det är en kvinna som har huvudrollen i denna manga. Hennes karaktär påminner mycket om Clint Eastwoods western(anti-)hjältar med mystiskt förflutet. Överhuvudtaget påminner mangan mycket om en typisk Clint-western. Därför infinner sig känslar att man läst/sett detta många gånger tidigare. Det betyder inte att Legend of Mother Sarah: Tunnel Town är dålig. Men eftersom Otomos tidigare manga Akira var så bra och originell blir Legend of Mother Sarah inte mer än en axelryckning. Jag vet vad författaren kan prestera och därför är det svårt att inte bli besviken över denna visserligen välgjorda men ändå småtråkiga manga.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0