Tokyo Tribes av Santa Inoue



Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Tokyo Tribes såg dagens ljus för första gången i en Japans modetidning vilket är en ovanlig plats för en debut. Speciellt med tanke på att serien inte handlar om mode. Mangan utspelar sig i en "amerikaniserad" version av Tokyo och handlar om två Tokyo-gäng som lever hyfsat fridfullt på varsin sida om stan. Men dessvärre bryts vapenvilan då ett par killar från gänget "Musashinokuni Saru" hamnar på en klubb på fel sida av stan. Bråk uppstår givetvis och gamla sår mellan gängledarna (som var barndomsvänner) rivs upp igen. Dessutom förser en maffialedare ena gänget med vapen mot att dom kidnappar unga flickor till hans porrklubbar.

Den franskfödde Inoue har skapat en vältecknad manga som är en skicklig blandning av amerikansk hip-hopattityd med den sedvanliga "överspelade" mangastilen. Blandningen är lyckad och serien känns nyskapande och fräsch. Dessutom är den föredömande kort. Den är tillräckligt lång för att berätta en god historia men tillräckligt kort för att inte bli urvattnad som många (populära) mangaserier tyvärr tenderar att bli. Istället är Tokyo Tribes komplett i 12 delar. Serien är på sina håll mycket rå och våldsam (den är riktad gentemot en vuxen publik). Men handlingen gör det nödvändigt.


Populariteten kring Tokyo Tribes har lett till att det finns bland annat kläder, leksaksfigurer samt soundtrack till mangavolymerna (under den gemensamma titeln Drivin' Wiz My Homies).

Rekommenderas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0