Shonen Jump läggs ned!

För bara någon månad sedan lades MangaMania ned. Nu har turen kommit till den andra mangatidningen Shonen Jump. Prenumeranter kommer att bli erbjudna Shojo Stars istället som just nu är den enda mangatidningen på svenska. Vi får väl hoppas att den tidningen kan överleva längre än de andra två.

Det finns ännu ingen officiell anledning men väl skvaller om orsaken. Och det är lite förvånande inte bristen på hållbar ekonomi. Shonen Jump gick tydligen med plus hela tiden. Det var istället japanerna som drog satte stopp för tidningen eftersom de tydligen anser att en tidning med titeln Shonen Jump måste sälja mycket, mycket mer än tidningen gjorde för att inte dra titeln i smutsen. Shonen Jump är ju känd som världens mest sålda serietidning vilket japanerna känner stolthet över. Så istället för att ha en tidning som säljer okej, så valde de att ta bort den helt, såvida den inte blev en av de ledande på svenska seriehimlen. Vilket den dessvärre inte blev.

Kommentarer
Postat av: Bozu

Hmm.. Det är ju synd, shonen jump är ju som du säger världens mest sålda serietidning och det är ju som trevligt med att ha den även i sverige också. Mest eftersom man då får smakprov av många populära serier.

2007-10-25 @ 17:15:09
Postat av: Anette

Hej!
Kul och vad bra att det går att söka på din blogg nu. Saknar din manga-kunskap! Tur att den går att få den här vägen också. Inte samma sug här efter manga, tråkigt nog.

2008-01-17 @ 15:05:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0